SSL certificaten

Inura Websolutions studio zet veilige HTTPS verbinding voor uw website op met SSL certificaten (Secure Sockets Layer certificaten).

Beveiligingscertificaten, ook wel SSL certificaten genoemd, beveiligen de verbinding tussen de computer van de bezoeker en de webserver van de website. Over die lijn gaat vaak gevoelige informatie, bijvoorbeeld als je inlogt, bankiert, formulieren invult of bij het online winkelen. Of een verbinding beveiligd is, herken je aan het slotje en de https:// die in de adresbalk te zien is, soms aangevuld met de naam van de organisatie en een groen balkje.

Beveiligingscertificaten voor websites (SSL certificaten) zijn steeds populairder. Als er gevoelige informatie op uw website wordt opgeslagen of verstuurd, is het verstandig om een beveiligde verbinding op te zetten. Dat houdt in dat de verbinding tussen de websitebezoeker en de website versleuteld wordt. Alle data die over deze verbinding gaat wordt gecodeerd waardoor de data niet zomaar te lezen is. Inbrekers die op die lijn gaan zitten en de data willen ontfutselen moeten eerst nog die data ontcijferen.

Een andere reden waarom SSL certificaten populair zijn, is omdat Google een beveiligde website waardeert met een iets hogere plaats in de zoekresultaten. Een website die op SSL draait (met https://) scoort beter in de Google zoekresultaten dan een website die dat niet heeft (met http://).

Hebt u een SSL certificaat nodig voor uw website neem dan contact met ons op.